Telefon: 0173-360 03        Mobil: 070-446 42 95        E-post: info@grasokanot.se

Kajakuthyrning

Enmanskajaker - Tahe Marine Wind 535:


Längd: 535 cm   Bredd: 54 cm   Vikt: 25 kg   Sittbrunn: 80x42 cm   Lastluckor: Två ovala 44x26 cm och en liten rund 15 cm.   Material: Glasfiber   Styrning: Roder/Skedda    Tillverkare: Tahe Marine, Estland

Antal: 1 st


Wind 535 är en lättpaddlad och snabb kajak, gjord för medelstora till stora paddlare, ca 170 cm långa och uppåt. Den större sittbrunnen med de rejäla vingarna ger en bra passform och grepp under paddling.

Denna havskajak är otroligt lätt att manövrera, och dess grunda V-formade skrov möjliggör en snabb acceleration och en högre hastighet. Wind 535 är utrustad med två stora ovala luckor för att enkelt kunna packa kajaken, och en mini-box för den mindre utrustningen. Kajaken har även en fastmonterad kompass, spännband att fästa paddeln i vid flottöruppgång, samt ett roder och en skedda. Den är väl lämplig för både motionsturer och längre övernattningsturer.Enmanskajaker - Hasle Excursion 500:

Längd: 500 cm   Bredd: 56 cm   Vikt: 23 kg   Sittbrunn: 78x41 cm   Lastluckor: En rund 23 cm, en oval 43x24 cm och en liten rund 8 cm.   Material: Rotationsgjuten polyetylen med sandwichkonstruktion.   Styrning: Roder    Tillverkare: Hasle, Norge.    Antal: 4 st


Excursion 500 är en stabil men snabb kajak, och med goda egenskaper i öppen sjö. Kajaken är gjord för små till medelstora paddlare, upp till ca 180 cm långa.

I för och akter finns vattentäta lastluckor/skott. Och precis framför sittbrunnen finns en liten förvaringsbox, som t.ex. rymmer telefon, godis eller kamera. Dessutom finns gummicord framför och bakom sittbrunnen. Så att man kan fästa exempelvis sjökort och packning på kajakdäcket. Kajaken är även utrustad med ett släproder, och ett smidigt pedalsystem. Så att man lätt kan ändra inställning under paddling. Men även fälla upp rodret vid behov.Enmanskajaker - Hasle Excursion 520:


Längd: 520 cm   Bredd: 57 cm   Vikt: 26 kg   Sittbrunn: 85x41 cm   Lastluckor: En rund 23 cm, en oval 43x24 cm och en liten rund 8 cm.   Material: Rotationsgjuten polyetylen med sandwichkonstruktion.   Styrning: Roder    Tillverkare: Hasle, Norge.     Antal: 6 st


Excursion 520 är en stabil men snabb kajak, och med goda egenskaper i öppen sjö. Kajaken är gjord för medelstora till stora paddlare, ca 150-205 cm långa.

I för och akter finns vattentäta lastluckor/skott. Och precis framför sittbrunnen finns en liten förvaringsbox, som t.ex. rymmer telefon, godis eller kamera. Dessutom finns gummicord framför och bakom sittbrunnen. Så att man kan fästa exempelvis sjökort och packning på kajakdäcket. Kajaken är även utrustad med ett släproder, och ett smidigt pedalsystem. Så att man lätt kan ändra inställning under paddling. Men även fälla upp rodret vid behov.Enmanskajaker - Tahe Marine Apex:Längd: 310 cm   Bredd: 68 cm   Vikt: 24 kg   Sittbrunn: 88x54 cm   Lastluckor: En oval 45x33 cm, och en liten rund 20 cm.   Material: Polyeten.   Styrning: Skedda    Tillverkare: Tahe Marine, Estland.

Antal: 2 st


Apex är en stabil och väldigt lättmanövrerad kajak, och lämpar sig väl för lek, vågsurfing och kortare turer. Kajaken är gjord för små till stora paddlare. I aktern finns ett vattentätt packutrymme, för extra ombyte och övrig utrustning. Dessutom finns en mindre förvaringsbox precis framför sittbrunnen.

På fören finns en gummicord, så att man kan fästa exempelvis sjökort och kompass på kajakdäcket. Kajaken är utrustad med både justerbart fotstöd och ryggstöd.Tvåmanskajaker - Tahe Marine Tandem Maxi:


Längd: 645 cm   Bredd: 69 cm   Vikt: 39 kg   Sittbrunn: 80x42 cm   Lastluckor: Två ovala 44x26 cm, och en större mittbrunn 80x42 cm, som exempelvis rymmer ett barn eller en hund.   Material: Glasfiber   Styrning: Roder    Tillverkare: Tahe Marine, Estland.    Antal: 5 st


Tandem Maxi är en stabil, lättpaddlad och snabb kajak som lämpar sig bra för långturer. Kajaken är gjord för medelstora till stora paddlare, ca 155-200 cm långa. Den stora mittbrunnen rymmer antingen ett extra barn, en hund eller extra mycket campingutrustning. Dessutom har kajaken två vattensäkra packutrymmen, och klarar att lasta upp till hela 350 kg. På kajaken finns gummicord framför och bakom sittbrunnarna, så att man kan fästa exempelvis sjökort och packning på kajakdäcket. Kajaken är även utrustad med ett släproder, och ett smidigt pedalsystem. Så att man lätt kan ändra inställning under paddling, men även fälla upp rodret vid behov.Tvåmanskajaker - Tahe Marine Lifestyle Duo PE:


Längd: 525 cm   Bredd: 69 cm   Vikt: 42 kg   Sittbrunn: 96x53 cm   Lastluckor: En rund 24 cm, och en oval 44x26 cm.   Material: Polyeten   Styrning: Roder    Tillverkare: Tahe Marine, Estland.    Antal: 2 st


Lifestyle Duo är en lättmanövrerad och stabil kajak. Den är lämplig för medelstora till stora paddlare. De stora sittbrunnarna möjliggör ett mycket enklare och bekvämare insteg i kajaken. Skrovet har utformats för att hålla god initial stabilitet i åtanke.  Lifestylel Duo är utrustad med en rund och en oval lucka för att underlätta packning och tillgång till utrustningen. Kajaken klarar att lasta upp till 260 kg. På kajaken finns gummicord framför och bakom sittbrunnarna, så att man kan fästa exempelvis sjökort och packning på kajakdäcket. Kajaken är även utrustad med ett släproder, och ett smidigt pedalsystem. Så att man lätt kan ändra inställning under paddling, men även fälla upp rodret vid behov.
Kajakutrustning & tillbehör:

Paddel, kapell, flytväst och karta ingår. Dessutom finns det extrapaddel, paddelflottör, bogserlinor, kompasser och en hel del andra småsaker att låna beroende på tillgång.


Kajakutrustning - Gräsö Kanotcentral

Paddlar: Paddlar finns i olika längder, och med olika storlek på bladen. Dessutom finns delbara varianter väl passande som extrapaddlar.

Kapell: Olika kapell, med eller utan hängslen. Och spänne för att justera runt sittbrunnen.

Flytvästar: Smidiga kanotvästar i storlekar från 30 till 90+ kg.

Kartor: Olika typer av kartor och sjökort för hela Öregrund/Gräsö skärgård finns att tillgå.

Övrig utrustning: Med pump och svamp kan du tömma kajaken på vatten.

Paddelflottören gör att en ensam paddlare kan ta sig upp i en kapsejsad kajak. Fäst och blås upp flottören över paddeln som i sin tur fästs vinkelrät ut från kajaken med gummistropparna på däck. Flottören stabiliserar då kajaken likt ett stödhjul.
Havskajaker:

Här kan du boka in och hyra olika typer av kajaker och tillbehör.

Inga förkunskaper krävs och du som nybörjare får den hjälp du behöver för att komma ut på din första tur. Självklart är även du som lite mer erfaren paddlare också hjärtligt välkommen.


Olika turförslag kan ges ut efter önskemål.

Kajakpaddling uppskattas av mellanstadiebarn och uppåt. Därför är det en väldigt uppskattad aktivitet för hela familjen.

Gräsö Kanotcentral är av Svenska Kanotförbundet utsedd som en godkänd kanotcentral.

Vilket för dig som gäst innebär trygga uthyrningsvilkor och säker utrustning.
Skolgrupper:

Många elever tycker det är kul att åka iväg tillsammans med klasskamrater och lärare på olika utflykter och klassresor.

Så vad passar då inte bättre än att spendera den tiden här ute i skärgården, där man kan bada, fiska och lära sig att paddla kajak.

Vi erbjuder olika lösningar och möjligheter beroende på önskemål och ålder. För de yngre räcker det kanske med lite lugnare paddling i vår väl skyddade och grunda hamnbassäng. Medan de äldre kanske vill ge sig iväg på en lite tuffare tur med utsikt över det öppna havet.

Skolgrupper - Gräsö Kanotcentral


Läs gärna mer om våra: Priser och upplägg

Tahe Marine
Tahe Marine Wind 535 - Gräsö Kanotcentral
Arne Hasle AS
Hasle Excursion 500 - Gräsö Kanotcentral
Arne Hasle AS
Hasle Excursion 520 - Gräsö Kanotcentral
Tahe Marine
Tahe Marine Apex - Gräsö Kanotcentral
Tahe Marine
Tahe Marine Tandem Maxi - Gräsö Kanotcentral
Tahe Marine
Tahe Marine Lifestyle Duo PE - Gräsö Kanotcentral

Öppettider

1 maj - 30 september (Ev. längre beroende på väder och vind.)

Vecka 18-24: Lördag-Söndag 09-18:00


Vecka 26-33: Måndag-Söndag 09-18:00

(22/6 - 16/8)


Vecka 34-39: Lördag-Söndag 09-18:00


Midsommarhelgen vecka 25:

Tor 16-18 Fre 9-12 Lör 12-18 Sön 9-18Övriga tider kan vi hålla öppet vid överenskomelse.

Kontakta oss gärna i förväg för att säkerställa att vi är på plats, detta gäller även vid ordinarie öppettider då vi t.ex. kan vara ute med gäster på sjön eller ute på annat uppdrag.


P.g.a hårt bokningstryck eller att vi är iväg på något uppdrag så kan det ibland vara svårt att nå oss via telefon. Prova då gärna att e-posta oss, eller prata in ett meddelande på telefonen, så försöker vi kontakta dig så fort vi kan.


Priser & Villkor


Se våra priser genom att klicka på vår: Prislista 2020


Se våra villkor genom att klicka på våra:

Hyresvillkor

Båttransport

Bokningsbara båtturer mellan Äspskärets brygga (Gräsö sydspets) och ön Rävsten under hela säsongen.


Gräsö Kanotcentral kör flexibla turer för våra gäster med vår egna lite mindre båt (Max 4 passagerare/tur). Varje båttur tar cirka 5-10 minuter enkel resa.


Pris per tur: 50 kr (100 kr t/r max 4 pers.)


Dessutom går det att boka Rävstens stugbys passbåt (max 12 passagerare/tur).

Den går dagligen under veckorna 26-32 från Äspskärets brygga 09:30, och åter från Rävsten 16:00. (Obs måste förbokas)

För övriga tider kontakta gärna stugvärdarna via telefon 0173-360 18, eller mejl info@ravsten.se.


Pris per person: Vuxen 40 kr, barn 25 kr (enkel resa)Alla priser och tider är med reservation för eventuella framtida förändringar.

Samarbetspartners

Kontakta oss

Vid eventuella frågor eller funderingar så är du hjärtligt välkommen att kontakta oss. Så ska vi försöka svara dig så gott det går.

        Telefon: 0173-360 03        Mobil: 070-446 42 95        E-post: info@grasokanot.se        Adress: Rävsten, 742 96 Gräsö        Bankgiro: 265-5769

Copyright © 2013-2020 Gräsö Kanotcentral. All Rights Reserved