Logotyp med kontaktuppgifter till Gräsö Kanotcentral

Kajak- & SUP-uthyrning

Upptäck Öregrund-Gräsö skärgård, från kajaken eller paddelbrädan:


Här kan du boka in och hyra olika typer av kajaker, paddelbrädor och tillbehör.

Turerna kan anpassas för såväl första-gångs-paddlare, som mer erfarna kanotister.

Där olika turförslag kan ges efter önskemål, samt rådande väder och vind.


Inga förkunskaper krävs och du som nybörjare får den hjälp du behöver för att komma ut på din första tur.


Kajakpaddling uppskattas av mellanstadiebarn och uppåt. Därför är det en väldigt uppskattad aktivitet för hela familjen.

Gräsö Kanotcentral är av Svenska Kanotförbundet utsedd som en godkänd kanotcentral.

Vilket för dig som gäst innebär trygga uthyrningsvilkor och säker utrustning.


Tahe Marine

Singelkajaker, K1 - Tahe Marine Wind 535:

Längd: 535 cm   Bredd: 54 cm   Vikt: 25 kg   Sittbrunn: 80x42 cm   Lastluckor: Två ovala 44x26 cm och en liten rund 15 cm.   Material: Glasfiber   Styrning: Roder/Skedda    Tillverkare: Tahe Marine, Estland    Antal: 1 st


Wind 535 är en lättpaddlad och snabb kajak, gjord för medelstora till stora paddlare, ca 170 cm långa och uppåt. Den större sittbrunnen med de rejäla vingarna ger en bra passform och grepp under paddling.

Denna havskajak är otroligt lätt att manövrera, och dess grunda V-formade skrov möjliggör en snabb acceleration och en högre hastighet. Wind 535 är utrustad med två stora ovala luckor för att enkelt kunna packa kajaken, och en mini-box för den mindre utrustningen. Kajaken har även en fastmonterad kompass, spännband att fästa paddeln i vid flottöruppgång, samt ett roder och en skedda. Den är väl lämplig för både motionsturer och längre övernattningsturer.

Arne Hasle AS

Singelkajaker, K1 - Hasle Excursion 500:


Längd: 500 cm   Bredd: 56 cm   Vikt: 23 kg   Sittbrunn: 78x41 cm   Lastluckor: En rund 23 cm, en oval 43x24 cm och en liten rund 8 cm.   Material: Rotationsgjuten polyetylen med sandwichkonstruktion.   Styrning: Roder    Tillverkare: Hasle, Norge.    Antal: 4 st


Excursion 500 är en stabil men snabb kajak, och med goda egenskaper i öppen sjö. Kajaken är gjord för små till medelstora paddlare, upp till ca 180 cm långa.

I för och akter finns vattentäta lastluckor/skott. Och precis framför sittbrunnen finns en liten förvaringsbox, som t.ex. rymmer telefon, godis eller kamera. Dessutom finns gummicord framför och bakom sittbrunnen. Så att man kan fästa exempelvis sjökort och packning på kajakdäcket. Kajaken är även utrustad med ett släproder, och ett smidigt pedalsystem. Så att man lätt kan ändra inställning under paddling. Men även fälla upp rodret vid behov.

Arne Hasle AS

Singelkajaker, K1 - Hasle Excursion 520:


Längd: 520 cm   Bredd: 57 cm   Vikt: 26 kg   Sittbrunn: 85x41 cm   Lastluckor: En rund 23 cm, en oval 43x24 cm och en liten rund 8 cm.   Material: Rotationsgjuten polyetylen med sandwichkonstruktion.   Styrning: Roder    Tillverkare: Hasle, Norge.     Antal: 6 st


Excursion 520 är en stabil men snabb kajak, och med goda egenskaper i öppen sjö. Kajaken är gjord för medelstora till stora paddlare, ca 150-205 cm långa.

I för och akter finns vattentäta lastluckor/skott. Och precis framför sittbrunnen finns en liten förvaringsbox, som t.ex. rymmer telefon, godis eller kamera. Dessutom finns gummicord framför och bakom sittbrunnen. Så att man kan fästa exempelvis sjökort och packning på kajakdäcket. Kajaken är även utrustad med ett släproder, och ett smidigt pedalsystem. Så att man lätt kan ändra inställning under paddling. Men även fälla upp rodret vid behov.

Melker

Singelkajaker, K1 - Melker Väderö:


Längd: 520 cm   Bredd: 58 cm   Vikt: 24 kg   Sittbrunn: 89x49 cm   Packvolym: 175 liter + 115 liter  Material: Glas- och linfiber   Styrning: Roder    Tillverkare: Melker of Sweden, Estland    Antal: 1 st


Melker Väderö är en trygg och stabil alroundkajak, för dig som är ny på kajakpaddling, att njuta i.

Sittbrunnen är designad för optimal komfort och bekvämlighet vid paddling, samt vid i- och urstigning.

Den vaderade sitsen i kombination med bra benutrymme håller både rygg och benen glada under de längre turerna


Tahe Marine

Singelkajaker, K1 - Tahe Marine Apex:


Längd: 310 cm   Bredd: 68 cm   Vikt: 24 kg   Sittbrunn: 88x54 cm   Lastluckor: En oval 45x33 cm, och en liten rund 20 cm.   Material: Polyeten.   Styrning: Skedda    Tillverkare: Tahe Marine, Estland.

Antal: 2 st


Apex är en stabil och väldigt lättmanövrerad kajak, och lämpar sig väl för lek, vågsurfing och kortare turer. Kajaken är gjord för små till stora paddlare. I aktern finns ett vattentätt packutrymme, för extra ombyte och övrig utrustning. Dessutom finns en mindre förvaringsbox precis framför sittbrunnen.

På fören finns en gummicord, så att man kan fästa exempelvis sjökort och kompass på kajakdäcket. Kajaken är utrustad med både justerbart fotstöd och ryggstöd.

Tahe Marine

Dubbelkajaker, K2/K3 - Tahe Marine Tandem Maxi:


Längd: 645 cm   Bredd: 69 cm   Vikt: 39 kg   Sittbrunn: 80x42 cm   Lastluckor: Två ovala 44x26 cm, och en större mittbrunn 80x42 cm, som exempelvis rymmer ett barn eller en hund.   Material: Glasfiber   Styrning: Roder    Tillverkare: Tahe Marine, Estland.    Antal: 5 st


Tandem Maxi är en stabil, lättpaddlad och snabb kajak som lämpar sig bra för långturer. Kajaken är gjord för medelstora till stora paddlare, ca 155-200 cm långa. Den stora mittbrunnen rymmer antingen ett extra barn, en hund eller extra mycket campingutrustning. Dessutom har kajaken två vattensäkra packutrymmen, och klarar att lasta upp till hela 350 kg. På kajaken finns gummicord framför och bakom sittbrunnarna, så att man kan fästa exempelvis sjökort och packning på kajakdäcket. Kajaken är även utrustad med ett släproder, och ett smidigt pedalsystem. Så att man lätt kan ändra inställning under paddling, men även fälla upp rodret vid behov.

Tahe Marine

Dubbelkajaker, K2 - Tahe Marine Lifestyle Duo PE:


Längd: 525 cm   Bredd: 69 cm   Vikt: 42 kg   Sittbrunn: 96x53 cm   Lastluckor: En rund 24 cm, och en oval 44x26 cm.   Material: Polyeten   Styrning: Roder    Tillverkare: Tahe Marine, Estland.    Antal: 2 st


Lifestyle Duo är en lättmanövrerad och stabil kajak. Den är lämplig för medelstora till stora paddlare. De stora sittbrunnarna möjliggör ett mycket enklare och bekvämare insteg i kajaken. Skrovet har utformats för att hålla god initial stabilitet i åtanke.  Lifestylel Duo är utrustad med en rund och en oval lucka för att underlätta packning och tillgång till utrustningen. Kajaken klarar att lasta upp till 260 kg. På kajaken finns gummicord framför och bakom sittbrunnarna, så att man kan fästa exempelvis sjökort och packning på kajakdäcket. Kajaken är även utrustad med ett släproder, och ett smidigt pedalsystem. Så att man lätt kan ändra inställning under paddling, men även fälla upp rodret vid behov.

Melker

Dubbelkajaker, K2 - Melker Örskär:


Längd: 586 cm   Bredd: 64 cm   Vikt: 33 kg   Sittbrunn: 81x43 cm   Packvolym: 65 liter + 105 liter  Material: Glasfiber   Styrning: Roder    Tillverkare: Melker of Sweden, Estland    Antal: 2 st


Melker Örskär har justerbara pedaler/fotstöd i alla tre sittbrunnarna, vilket gör att du enkelt kan styra antingen från mitten eller bakre sittbrunnen. 

Ta med dig barnen, hunden eller extra utrustning på ditt äventyr, eller paddla kajaken helt själv.

Med Melker Örskärs innovativa pedalsystem och sitsar är det enkelt att anpassa kajaken helt efter behovet. Tre fullt justerbara sitsar med vaddering och ryggstöd.

Aqua Marina

Paddelbrädor, SUP:


Längd: 315-330 cm   Bredd: 76 cm   Höjd: 10-15 cm    Lastvikt: <130 kg    Antal: 3 st


De uppblåsbara paddelbrädorna finns i lite olika varianter, anpassade efter paddlarens vikt.

Brädorna är relativt stabila och lättpaddlade, utrustade med lastband och D-ringar för fastsättning av packpåsar, karta och den medföljande säkerhetsremmen.

Paddlarna är justerbara i längd, och anpassas enkelt efter paddlarens egen längd.


Vid längre hyra finns även pump att låna, för att underlätta vid transport och förvaring.

Kajakutrustning & tillbehör:


Paddel, kapell, flytväst och karta ingår.

Dessutom finns det extrapaddel, paddelflottör,

bogserlinor, kompasser och en hel del

andra småsaker att låna beroende på tillgång.Paddlar: Paddlar finns i olika längder, och med olika storlek på bladen.

Dessutom finns delbara varianter väl passande som extrapaddlar.


Kapell: Olika kapell, med eller utan hängslen. Och spänne för att justera runt sittbrunnen.


Flytvästar: Smidiga kanotvästar i storlekar från 30 till 90+ kg.


Kartor: Vattentåliga kartor och traditionella sjökort för Öregrund-Gräsö skärgård, samt resterande Roslagskusten finns att tillgå.


Övrig utrustning: Med pump och svamp kan du tömma kajaken på vatten.


Paddelflottören gör att en ensam paddlare kan ta sig upp i en kapsejsad kajak. Fäst och blås upp flottören över paddeln som i sin tur fästs vinkelrät ut från kajaken med gummistropparna på däck. Flottören stabiliserar då kajaken likt ett stödhjul.

Finns även fasta flottörer, i skummgummi.

Skolgrupper:


Många elever tycker det är kul att åka iväg tillsammans med klasskamrater och lärare på olika utflykter och klassresor.

Så vad passar då inte bättre än att spendera den tiden här ute i skärgården, där man kan bada, fiska och lära sig att paddla kajak.

Vi erbjuder olika lösningar och möjligheter beroende på önskemål och ålder. För de yngre räcker det kanske med lite lugnare paddling i vår väl skyddade och grunda hamnbassäng. Medan de äldre kanske vill ge sig iväg på en lite tuffare tur med utsikt över det öppna havet.


Läs gärna mer om våra: Priser och upplägg

Öppettider

1 maj - 30 september (Ev. längre beroende på väder och vind.)

Måndag - Söndag
09:00 - 18:00

Se aktuell tillgänglighet på utrustning, passbåtsturer, kurser och kajakturer m.m. i kalendern via bokningsknappen.


Boka smidigt via bokningsknappen när det passar dig, och betala med kort direkt!

 

Alternativt ring, skicka sms eller e-posta oss vid frågor eller hjälp med bokning.


Priser & Villkor


Se våra priser genom att klicka på vår: Prislista 2024


Läs mer om våra villkor via bokningsknappen, eller här nedan.

Hyresvillkor

Köpevillkor

Båttransport

Bokningsbara båtturer mellan Äspskärets brygga, södra Gräsö och ön Rävsten under hela säsongen.


Se aktuella passbåtstider samt boka lämplig tur via bokningsknappen.


Pris per tur: 50 kr per vuxenDessutom går det även att boka transport via Rävstens stugby:

Boka Rävstens stugbys passbåt här


För övriga info kontakta stugvärdarna via telefon 0763-360 188, eller mejlen info@ravsten.se.

Kontakta oss

Vid eventuella frågor eller funderingar så är du hjärtligt välkommen att kontakta oss.


Vänliga hälsningar

Alexander, med personal